Ritva

Kuva: Jenni Pii Photography

Olen Ritva – ja sukunimeni on Kumpulainen. Olen eloisa, puhelias ihminen. Jopa niin eloisa, että kun olin sairaalassa tutkimuksissa epikriisiini merkittiin, että potilas on erittäin eloisa.

Ujosta savolaistytöstä kasvoi maailmalla ulospäin suuntautuva, esiintymiskelpoinen ja -haluinen nainen. Kanadalaissavolainen huastelu (smalltalk) luonnistuu minulta aivan itsestään.

Kanadassa esiinnyin vuosien ajan kaapeli-TV:n etnisessä ohjelmasarjassa, suomalaisosioissa: kuulutuksista aloitin, siirryin sitten haastattelijaksi ja myös ohjelmien käsikirjoittajaksi.

Radiossakin ääntäni on kuultu niin Kanadassa kuin Suomessakin. Äänessä olen ollut myös monilla estradeilla luennoitsijana, kouluttajana, innostajana… Olen saanut suuret joukot tanssimaan – ja tietysti itse olen ns. esitanssinut.

Työurallani (toisen palveluksessa) olen tehnyt kansainvälistä laskentaa ja raportointia sekä sittemmin henkilöstön ja liiketoiminnan kehittämistä. Yrittäjänä (Sydänsilta Oy) olen kouluttamisen ja luennoinnin lisäksi vetänyt suuria projekteja, kirjoittanut kirjoja ja oppaita sekä videokäsikirjoituksia ja suunnitellut ja valmistanut verkkosivustoja.

Kirjoittaminen on aina ollut rakkain ilmaisumuotoni.

Comments are closed.